Spring naar hoofd-inhoud

Goede seks hoeft niet perfect te zijn

vijf ideeën voor een vervuld liefdesleven

Seks is iets prachtigs, zo niet het mooiste in de wereld. Het geeft ons even een time-out van het dagelijkse leven en we kunnen ons enkele ogenblikken volledig onderdompelen in aangename gevoelens. Goede seks brengt ons een beetje dichter bij de persoon met wie we deze momenten samen doorbrengen. En het zendt kleine rillingen van geluk door ons heen die soms een hele tijd aanhouden en ons nieuwe kracht geven voor de taken die voor ons liggen. Maar wat is eigenlijk goede seks? Wat kunnen wij doen om het werkelijk zo heerlijk te maken als in onze verbeelding en in al die romantische films? Omdat het soms niet helemaal gaat zoals we willen. En een onbevredigend seksleven kan snel een uitdaging worden voor een relatie. Hoe kan dit worden vermeden? Wij wensen u die sensuele momenten die u van binnen doen dansen. Daarom hebben wij vijf stappen voor u die dat mogelijk maken:

Stap 1

Bevrijd jezelf van prestatiedruk en perfectionisme! Goede seks kan gewoon...

Je hebt het vast al eens meegemaakt. Misschien heb je het zelfs gezien in "Hoe ik je moeder ontmoette": Je plant wekenlang de perfecte oudejaarsavond, tot in de kleinste details - en dan gaat alles weer mis en varieert de avond van zo-zo tot een totale ramp. De reden hiervoor is vrij eenvoudig: je eigen perfectie zit in de weg. Hoe gedetailleerder je iets plant en hoe hoger je verwachtingen zijn, hoe groter de kans dat er iets niet goed gaat en dat je je daar rot over gaat voelen. Jij bent ook gespannen. En als je gespannen bent, is het veel makkelijker om fouten te maken. Bevrijd jezelf van deze dingen en neem een meer ontspannen aanpak - vooral als het gaat om seks. Je liefdesleven is geen wedstrijd, je hoeft niemand iets te bewijzen. Dit geldt voor elkaar en ook voor jullie als koppel tegenover anderen. Er zijn geen regels voor hoe goed seks moet gaan. Er is ook geen regel voor hoe vaak je seks hebt als een gelukkig stel. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar concentreer je op jezelf. Je mag altijd doen waar je je goed bij voelt. Zonder druk van verwachtingen, pakt het meestal veel beter uit dan je had gedacht.

Stap 2

Bemoei je met de situatie - en blijf spontaan.

De eerste stap gaat hand in hand met de bereidheid om zich eerst volledig onbevooroordeeld in de situatie te verdiepen. Misschien had je je oorspronkelijk iets heel anders voorgesteld of gebeurt er plotseling iets wat je niet had verwacht. Is dat een slecht ding? Integendeel: onvoorziene momenten bieden ons de kans om nieuwe en vaak zeer opwindende ervaringen op te doen - als we ze maar niet in de weg staan. Zo kan een goedbedoelde massage plots veranderen in een heet liefdesavontuur. Of de geplande wekelijkse seks kan omslaan in een gezellig avondje knuffelen, wat op zijn eigen manier minstens zo fijn is. Misschien ben je plotseling moe en in plaats van de gehoopte climax val je innig verstrengeld met elkaar in slaap. Wil je daar echt boos over zijn? Of geniet je liever van het delen van deze speciale momenten met elkaar? Misschien verrast je liefje je wel met iets nieuws - en heb je onverwacht de beste seks van je leven. Geef gebeurtenissen altijd een kans, raak betrokken bij de situatie en blijf spontaan. Zolang je je principes niet schendt of anderen schade berokkent in het proces, is dit de beste voorwaarde voor geweldige seks.

Stap 3

Sta open en heb wat moed om te experimenteren.

Mensen zijn gewoontedieren. Wij hebben de neiging de dingen steeds weer op dezelfde manier te doen en veranderen niet veel, zolang het maar werkt. Maar dit leidt er vaak toe dat dingen na verloop van tijd hun aantrekkingskracht verliezen. Voor seks is deze vorm van gewoonte al snel een plezierdoder. Daarom is het goed om wat meer open te staan en iets nieuws te proberen. Dit betekent natuurlijk niet dat je elke dag een nieuwe positie moet proberen. Het volstaat om de momenten van samenzijn met een frisse blik te benaderen: in plaats van de vertrouwde routine, verken het andere lichaam op een nieuwe manier, varieer de manier waarop je elkaar aanraakt, gebruik misschien zelfs de keukentafel in plaats van het bed of de sofa. Als je merkt dat jullie allebei wat experimenteler worden, kunnen seksspeeltjes ook een geweldige aanvulling zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden - en kleine avontuurtjes samen versterken de band. Dit geldt overigens niet alleen voor seks, maar ook voor vele andere gebieden in het leven.

Stap 4

Goede seks betekent ook praten - dus praat over je gedachten, ervaringen en wensen.

Voor veel mensen is seks helaas nog steeds een taboe waar nauwelijks over wordt gesproken. Maar hoe weet je wat je partner leuk vindt als je er niet over praat? Openheid kan hier ongelooflijk aantrekkelijk zijn. Want goede seks is vooral mogelijk als je weet wat je verlangens zijn en wat de ander echt in vervoering brengt. In combinatie met openheid en een beetje experimenteren, gaan er ervaringen voor je open waar je voorheen alleen maar van kon dromen. Soms zijn het de kleine dingen die een groot verschil maken. Dus praat met elkaar - het is de moeite waard! Dit geldt trouwens ook voor de momenten in het midden: geef elkaar hints en laat elkaar zien wanneer iets je bijzonder opwindt. Je kunt dit doen met woorden, maar ook met gebaren, expressief ademen of kreunen. Vooral mannen vinden dit in het begin moeilijk - maar het effect is er des te opmerkelijker door.

Stap 5

Creëer de beste voorwaarden om samen uit te schakelen.

Stel je voor dat je op een hoogtepunt van emoties bent en plotseling gaat de telefoon. Of je verandert van positie en plotseling verblindt de plafondlamp je op een uiterst vervelende manier of de overvolle vuilnisbak gapt je uit doffe ogen aan. Opdat u uw lust niet verliest door dergelijke storende factoren, moet u vooraf een goede sfeer scheppen: met aangename verlichting (b.v. kaarsen), sfeervolle muziek en zo weinig mogelijk ruimte voor storingen van welke aard ook. Jij weet het best wat goed voor je is hier - dus ontwerp de situatie zoals jij het wilt. Zonder het eerder genoemde perfectionisme, natuurlijk. En voor een vluggertje, kan het ook anders gaan. Gewoon op zo'n manier dat je bij elkaar betrokken kunt raken en ervan kunt genieten. Hetzelfde geldt voor de geest: hoe kun je goede seks hebben als je gedachten nog steeds bij to-do lijstjes of het aankomende examen zijn? Neem de ruimte voor elkaar en houd je geest zo vrij mogelijk van andere dingen. Daar kun je later voor zorgen. Of je kunt wachten met vrijen tot deze taken gedaan zijn. Het is het beste om van tevoren duidelijk te maken wat belangrijk is voor de seks zelf. Want als je tijdens het vrijen over voorbehoedsmiddelen moet praten of minutenlang naar condooms moet zoeken, zal de zaak waarschijnlijk onmiddellijk zijn bijgelegd of zal de daaropvolgende seks in het beste geval in orde zijn. Als je in plaats daarvan het juiste condoom omdoet, heb je een naadloze overgang van het voorspel naar de hete fase en kun je je helemaal laten gaan. Je kunt het omdoen van het condoom trouwens ook speels aanpakken en er samen een ritueel van maken. In plaats van een vervelende onderbreking, zul je je verlangen nog meer opwarmen. Probeer het gewoon eens.

En nu? - Geniet van het moment met geweldige seks.

Met onze vijf stappen kun je de beste voorwaarden scheppen voor geweldige seks - dus begin er meteen mee en geniet van de tijd samen. Als het op anticonceptie aankomt, kunt u natuurlijk rekenen op MISTER SIZE. U kunt hier zien waarom:

En als je nog andere goede ideeën hebt, voel je vrij om ze met ons te delen. Schrijf ons gewoon een commentaar of een bericht. We kijken er naar uit.

Mister Size
Meer artikelen

Een condoom goed omdoen - hoe doe je dat zonder dat het vervelend is

Lees nu

Vriendschap+, vermenging, open relatie & polygamie - wat is dat toch met moderne relatiemodellen?

Lees nu

Het maakt niet uit hoe groot of klein - ik hou van mijn penis

Lees nu