Spring naar hoofd-inhoud

Een condoom correct omdoen: Hoe je het de eerste keer goed doet en de grootste fouten

Het condoom goed omdoen is het belangrijkste, maar vaak ook het vervelendste deel van de seks, want er is altijd die stomme pauze.

Deze gids helpt je om het condoom in een paar seconden perfect om te doen, problemen te herkennen en de grootste fouten te vermijden.

Wij hebben ook tips voor u om het geheel nog mooier en zelfs zeer erotisch voor u beiden te maken.

Dus lees de instructies goed door en je zult de klus zeker klaren.

Een condoom goed omdoen - stap-voor-stap instructies

Met deze 6 stappen staan jij en je partner aan de veilige kant en wordt het omdoen van een condoom een fluitje van een cent. In deze gids bespreken we de voorhuid in stap 4. Als je besneden bent, kun je deze stap natuurlijk gewoon overslaan.

1. Volg de instructies in de verpakking.

Ook al heb je de instructies voor het omdoen van een condoom hier doorgelezen, je kunt altijd de instructies op de condoomverpakking raadplegen als je twijfelt. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om het condoom correct om te doen.

2. Het openscheuren van het condoom pakje

Als je het plastic condoompakje in je hand hebt, kun je het gewoon met de hand openscheuren langs de gekartelde kant. Als het in één hoek niet zo goed werkt, helpt het vaak om een andere hoek te testen.

Het is zeer belangrijk dat u nooit scharen, messen, uw tanden of andere scherpe of puntige voorwerpen gebruikt om het pakje te openen.

Je zou het condoom kunnen beschadigen zonder dat je het beseft.

3. Haal het condoom eruit en hou het op de goede manier vast.

Als je het pakje hebt geopend, kun je het condoom verwijderen.

Voordat je hem eruit haalt, zorg ervoor dat je vingers schoon zijn en vrij van sperma of druppels van genot.

Als je contact hebt gehad met het condoom, kan je partner zwanger worden ondanks het condoom.

Om te controleren of je het condoom op de juiste manier vasthoudt, kun je het bij het topje vasthouden en heel lichtjes aan de buitenste ring van het condoom trekken.

Als de buitenste ring dan een klein randje vormt, is het de goede kant op. Als je een doorlopend oppervlak hebt en de ring niet verder naar beneden kunt trekken, is het de verkeerde kant op.

4. Trek de voorhuid terug als je die hebt.

Als je een voorhuid hebt, is het nu tijd om hem met één hand zo ver mogelijk naar achteren te trekken. Je partner kan je ook helpen met 1 of 2 handen. Dit zal je ook helpen je erectie te behouden en het wat leuker te maken.

5. Rechtop zitten en naar beneden rollen

We zijn er bijna. Houd nu het condoom als een hoedje op het topje van je penis terwijl je hem bij het topje vasthoudt. De beste manier om dit te doen is met je duim en wijsvinger.

Zorg ervoor dat er geen lucht in het uiteinde zit, want dat kan het risico vergroten dat het condoom barst nadat je het hebt omgedaan.

Als de lucht eruit is en de voorhuid is teruggetrokken, kun je het condoom zo ver mogelijk afrollen. Het moet de hele schacht van de penis bedekken, tot aan de basis.

6. Plezier hebben

Het condoom is om, de lucht is uit het topje en het condoom is strak? Geweldig, zo gebruik je een condoom goed, nu ben je klaar voor een paar heerlijke momenten samen.

Als het niet zo vlot gaat, neem je best wat glijmiddel mee. Dit voelt niet alleen beter voor jullie beiden, maar beschermt ook het condoom tegen beschadiging door te veel wrijving.

Welke smeermiddelen bijzonder goed of helemaal niet zijn, kunt u hier lezen.

De meest voorkomende problemen bij het omdoen van een condoom

Het condoom is verkeerd om gedaan

Als je het condoom per ongeluk verkeerd om hebt gedaan, moet je altijd een nieuw condoom gebruiken als je al contact hebt gehad met het topje van je penis.

Dit is belangrijk omdat er anders druppels sperma aan de buitenkant van het condoom kunnen komen, waardoor je partner zwanger kan raken.

Het condoom is moeilijk af te rollen of rolt slechts gedeeltelijk af

Als het condoom moeilijk afrolbaar is, helemaal niet afrolt of je kunt het maar gedeeltelijk afrollen, dan zijn daar 2 redenen voor:

1. je hebt het condoom verkeerd omgedaan 2. je hebt de verkeerde condoommaat en probeert een te klein condoom af te rollen.

In het eerste geval moet u een nieuw condoom gebruiken, zoals hierboven beschreven. In geval 2 raden wij u aan uw condoommaat te controleren ten laatste voor de volgende keer dat u seks hebt.

Het gebruik van de juiste condoommaat maakt het niet alleen gemakkelijker om het condoom af te rollen, maar verhoogt ook je veiligheid en verbetert je gevoel tijdens de seks.

Hier vindt u informatie en hulpmiddelen om u te helpen uw condoommaat te bepalen.

Erectie verdwijnt na het omdoen van een condoom

Als je het condoom omdoet en kort daarna je erectie verliest of niet meer goed kunt vasthouden, kan dat ook een teken zijn dat het condoom te klein is.

Daarom raden wij u aan één keer te meten.

Als het condoom te groot is

Als je condoom te groot is, kan het gemakkelijk afglijden, niet strak genoeg zitten en dus geen bescherming bieden tegen ongewenste zwangerschappen of soa's.

Daarom moet je er altijd voor zorgen dat je de juiste condoommaat hebt.

No-gos bij het omdoen van een condoom - toepassingsfouten die je moet vermijden

Om onaangename verrassingen te voorkomen, zijn er een paar dingen die u koste wat kost moet vermijden. De meeste van deze dingen klinken u misschien als vanzelfsprekend in de oren, maar u mag ze niet vergeten:

Oude en beschadigde condooms

Condooms waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, condooms die in je portemonnee zijn geperst of te lang in de warmte hebben gelegen, enz. horen niet thuis over je penis, maar bij het restafval.

Alvorens het condoom over de penis te doen, moet u controleren of de verpakking en het condoom onbeschadigd zijn. Als er nog lucht in de verpakking zit die eruit kan worden geperst, moet je het condoom ook weggooien.

Massageolie en vette smeermiddelen

Condooms haten vet! In combinatie met olie, vaseline, boter, enz. worden ze poreus en lossen ze in een mum van tijd op.

Daarom moet je voorzichtig zijn met masseren voor de seks - omdat je daarna meestal nog olie op je handen en lichaam hebt. Hetzelfde geldt als u van tevoren lotion op uw handen heeft gesmeerd. Meer informatie hierover vindt u in onze gids over glijmiddel en condooms!

Condoommaat is te klein of te groot

Seks hebben met een condoom dat eigenlijk niet past, kan snel averechts werken. Het past niet goed, kan alleen met geweld worden aangetrokken, barst gemakkelijker en je voelt minder.

Om nog maar te zwijgen over het risico op SOA's en ongewenste zwangerschappen. Daarom moet je altijd de juiste condoommaat gebruiken.

Beginnen met onervarenheid

Als je nog nooit een condoom hebt omgedaan, kan het veel helpen om een paar keer op jezelf te oefenen. Dit zal je meer oefening geven, wat je enorm kan helpen als het er op aan komt.

U wordt er niet alleen zelfverzekerder van, maar u krijgt het ook sneller voor elkaar en ziet er in het algemeen beter uit.

Anders, als je partner meer ervaren is, kan hij of zij de bedekking voor je doen.

Speciale dingen, zoals het condoom met de mond omdoen, moet je alleen doen als je partner echt weet hoe het moet en het zonder risico voor jou kan doen.

Druppels lust en sperma op het condoom

Als je druppels lust of sperma op je vingers krijgt en de buitenkant van het condoom aanraakt, is de bescherming weg.

Daarom is het belangrijk om je handen schoon te houden.

Bij twijfel, was je handen even. En als er iets misgaat, gebruik je gewoon een nieuw condoom.

Gebruik condooms meer dan één keer

Als je eenmaal een condoom om je penis hebt gedaan, moet je het weggooien. Het maakt niet uit of je geëjaculeerd hebt of niet.

Als het condoom eenmaal open is, moet het worden gebruikt of weggegooid.

Ongeplande anale seks

Als je de achterdeur in wilt, moet je goed voorbereid zijn, een geschikt condoom gebruiken en voldoende glijmiddel.

Anders zal het niet alleen pijnlijk zijn en mogelijk het laatste avontuur van dit soort - er is ook een groot risico dat het condoom scheurt als gevolg van de wrijving.

En dat is iets wat je ten koste van alles wilt vermijden. Dus bereid je goed voor en laten we dan gaan voor de tintelende ervaring.

Conclusie - condooms correct omdoen

Vooral de eerste paar keer kan het een uitdaging zijn om een condoom goed en snel om te doen, wat bijna altijd leidt tot een kleine pauze.

Maar dat betekent niet dat je het je moet aantrekken. In plaats daarvan kun je het omdoen van het condoom bewust inbouwen in je voorspel door het als een speciaal moment te vieren.

Je partner kan het bijvoorbeeld met zijn of haar hand of mond opdoen en "hem of haar" voorbereiden op seks. Zo kun je van een lustmoordenaar een erotisch ritueel maken dat je nog meer opwindt.

Tot slot willen wij u adviseren uw condoommaat uit te zoeken om ervoor te zorgen dat u optimaal beschermd bent en zoveel mogelijk plezier hebt.

Mister Size
Meer artikelen

Goede seks hoeft niet perfect te zijn

Lees nu

De pil - echt gelijke rechten tijdens de seks?

Lees nu

Condooms en glijmiddel: dit is hoe seks gaat als een klok

Lees nu