Spring naar hoofd-inhoud

FAQs over condooms en condoomformaten

Vaak gestelde vragen

Krijg antwoord op al je vragen over condooms, je condoommaat en MISTER SIZE als je geschikte condoom.

Met de visie "Excellence in Condoms" werkt het creatieve team van Vinergy er voortdurend aan om condooms nog beter - nog sensueler te maken. Onze stelling: seks met condoom moet net zo goed zijn als zonder! Daar zetten wij ons elke dag voor in. Na bijna 20 jaar passie en ervaring met condooms in de juiste maat, hebben we daarom Mister Size gelanceerd. MISTER SIZE is het condoom dat eruitziet als een condoom, dat beschermt als een condoom - maar dat helemaal niet aanvoelt als een conventioneel condoom wanneer het gebruikt wordt. Waarom? Omdat mannen en vrouwen bijna helemaal niets voelen. Maar niet alleen de te verwaarlozen dikte is een merkbare genotverhogende factor: MISTER SIZE is verkrijgbaar in zeven verschillende maten - het beste stuk voor elke man is immers heel individueel.

Wilt u meer weten over de voordelen van Mister Size? U kunt alles hier vinden

Hier kunje makkelijk en gemakkelijk je condoommaat opmeten met 3 verschillende methodes

De veiligheid van anticonceptiemiddelen wordt berekend volgens de Pearl-index, maar geen enkel anticonceptiemiddel is 100% veilig. Condooms hebben een Pearl-index van 2-12, wat betekent dat van de 100 vrouwen die een jaar lang condooms gebruiken, er 2 tot 12 zwanger zullen worden. In de meeste gevallen is dit hoge aantal te wijten aan toepassingsfouten. Meer informatie over correct gebruik vindt u in FAQ 18. Maar als het gaat om bescherming tegen soa's als hiv, syfilis, gonorroe, hepatitis B en hepatitis C, biedt een condoom een zeer hoge mate van bescherming.

Condooms zijn rubberachtige, dunne omhulsels en worden tijdens de seks gebruikt om bescherming te bieden tegen ongewenste zwangerschappen en soa's. Zij moeten vóór de geslachtsgemeenschap over de stijve penis worden getrokken en zijn, naast sterilisatie, een van de weinige voorbehoedsmiddelen voor mannen.

Condooms hebben eigenlijk geen bijwerkingen. Als u echter een latexallergie heeft, kunnen ze een allergische reactie veroorzaken. Ongeveer 2% van de mensen lijdt aan een latexallergie, zodat zij latexvrije condooms moeten gebruiken.

Andere bijwerkingen, zoals wurging, afglijden of gevoelsverlies, worden verminderd of volledig vermeden als u een condoom van de juiste maat gebruikt.

Bijna de helft van alle paren (48%) gebruikt de pil, de andere helft (47%) gebruikt condooms. Alle andere voorbehoedsmiddelen maken slechts een klein deel uit. Natuurlijk gebruiken sommige paren verschillende voorbehoedsmiddelen tegelijk, bijvoorbeeld condoom en pil.

De meeste mannen gebruiken condooms als voorbehoedsmiddel. Wil een condoom je echt beschermen, dan is het belangrijk dat je weet hoe je een condoom correct gebruikt en dat je de juiste maat condoom gebruikt. Condooms beschermen niet alleen tegen zwangerschap, maar ook tegen soa's in vergelijking met andere voorbehoedsmiddelen.

Condooms vallen onder de wet op de medische hulpmiddelen en moeten daarom worden gecertificeerd. Dit is te herkennen aan de CE-markering op de verpakking. Om er zeker van te zijn dat het condoom echt veilig is, moet het perfect passen. Een te klein condoom kan gemakkelijker scheuren, en een te groot condoom kan gemakkelijker afglijden.

Ja, elke man kan condooms gebruiken. Ongeacht de grootte en vorm van de penis is er een geschikt condoom, Mister Size bijvoorbeeld, in 7 verschillende maten, van een nominale breedte van 47 mm tot een omtrek van 69 mm. Bovendien zijn alle condooms rekbaar. Erectieproblemen zijn vaak te wijten aan condooms die niet passen. Voor mensen met een latexallergie zijn er latexvrije condooms, maar helaas nog niet in zo veel verschillende maten.

Ja, maar je moet in staat zijn om 18 liter lucht in condooms te pompen zonder dat ze barsten. Dit staat in de Europese norm EN ISO 4074. Het is echter van cruciaal belang dat u weet hoe u ze moet aantrekken en gebruiken tijdens de geslachtsgemeenschap.

Ja, want tijdens orale seks kan sperma via de mond het lichaam binnendringen en een HIV-infectie veroorzaken. Bijzonder dunne condooms, zoals Mister Size, zijn ook geschikt voor orale seks.

Als de erectie verzwakt bij het omdoen van het condoom, komt dat meestal omdat de man bang is iets verkeerd te doen bij het omdoen of omdat je niet zo veilig bent als je zou willen bij het openen van het condoom. Vooral jonge, onervaren mannen worden hierdoor getroffen. Het helpt om eerst zelf condooms te gebruiken en daarmee te oefenen, ook tijdens het masturberen. Als je er eenmaal vertrouwd mee bent, kun je het condoom zelf gebruiken tijdens de geslachtsgemeenschap of het door je partner laten omdoen.

Het is gebeurd: Het condoom is kapot. Om een ongewenste zwangerschap te voorkomen, bestaat de mogelijkheid van de "morning-afterpil". De morning-afterpil wordt maximaal 48 tot 72 uur na het condoomongeval ingenomen. De inname moet echter in elk geval met een gynaecoloog of apotheker worden besproken, omdat het belangrijk is medisch geïnformeerd te zijn over de werkzaamheid en de bijwerkingen.

Als condooms altijd te groot voor je zijn geweest, kun je Mister Size 47 of 49 proberen. Deze condooms hebben een nominale breedte van 47 of 49 mm en zijn dus kleiner dan de condooms van 52-54 mm uit de drogisterij.

In principe zijn alle glijmiddelen op waterbasis geschikt voor gebruik met Mister Size condooms. Bovendien moet u altijd op de verpakking kijken om te zien of de fabrikant het gebruik van condooms aanbeveelt. Glijmiddelen op oliebasis, zoals siliconenolie, mogen niet gebruikt worden met Mister Size condooms omdat ze de latex aantasten.

Alle condooms, of ze nu dun of dikwandig zijn, zijn onderworpen aan dezelfde Europese norm EN ISO 4074, die bijvoorbeeld voorschrijft dat je 18 liter lucht in een condoom moet kunnen pompen zonder dat het barst. Dit betekent dat dunne en dikke condooms aan dezelfde veiligheidsnormen voldoen.

  1. Condooms moeten altijd op een koele, droge plaats worden bewaard. Directe blootstelling aan hitte maakt condooms broos. Het is ook belangrijk dat de verzegelfilm onbeschadigd is en dat de houdbaarheidsdatum niet wordt overschreden.
  2. Gebruik bij het openscheuren van de verzegelfilm geen voorwerpen met scherpe randen, zoals tanden of vingernagels, om beschadiging van het condoom te voorkomen.
  3. Controleer in welke richting het condoom kan worden afgerold. Als hij niet afrolt, is hij verkeerd om op de penis geplaatst. Het is echter mogelijk dat het sperma het condoom al heeft bereikt. Draai het dus niet gewoon om, maar gebruik een nieuw condoom!
  4. Houd het reservoir vast met uw duim en wijsvinger, zodat er geen luchtkussen is. Trek de voorhuid een beetje terug en rol het condoom volledig over de stijve penis vanuit het reservoir.
  5. En een kleine tip: zorg dat je altijd condooms bij de hand hebt, zodat je er meteen mee kunt beginnen zonder ernaar te hoeven zoeken :-)

Ja! Mister Size condooms zijn veganistisch. Mister Size condooms bevatten geen dierlijke ingrediënten of dierlijke bijproducten, er zijn geen dierlijke ingrediënten of bijproducten gebruikt in het fabricage- en productieproces en ze zijn niet getest op dieren.

In de regel mogen condooms gedurende een langere periode slechts bij temperaturen tot 30°C worden bewaard. Je moet condooms ook niet permanent in direct zonlicht bewaren. Kortstondige opslag gedurende 3-4 dagen in extreme hitte tot 40°C, bijvoorbeeld tijdens vervoer per post, in uw auto of in een pakstation, is echter zonder problemen mogelijk. Dus ook in de zomer kunt u uw condooms online bestellen of zonder zorgen meenemen op reis.

Leer nog meer over condooms

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Sex kennis over condooms

Bepaal de juiste condoommaat in 4 eenvoudige stappen

De juiste condoommaat gebruiken is belangrijk voor een goede bescherming. Hier leest u hoe u in 4 eenvoudige stappen de juiste maat bepaalt.

Kondom Anwendung
Onze tips voor condooms

Condoom applicatie

Waar moet ik op letten als ik condooms gebruik? Hier zijn de belangrijkste tips voordat je Mister Size condooms gebruikt.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Sex kennis over condooms

Condooms en condoom maten: AL uw vragen beantwoord

Alles wat je maar kunt vragen over condooms en condoommaten wordt in dit bericht beantwoord. Klik nu om meer te lezen.