Spring naar hoofd-inhoud

Gratis condooms voor studenten in Duitsland

Gratis condooms voor iedereen? Dit is in veel landen lange tijd de norm geweest. Frankrijk heeft onlangs ook besloten dat iedereen onder de 26 jaar gratis condooms kan krijgen bij apotheken. Een van de redenen voor dit politieke besluit is het snel toenemende aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Wij van MISTER SIZE zijn ontzet door deze statistieken en willen samen met Spondoms de aandacht vestigen op het belang van anticonceptie met condooms.

"De laatste jaren zijn de besmettingscijfers van veel seksueel overdraagbare aandoeningen in Duitsland sterk gestegen. Wij maken ons hier grote zorgen over en willen hier iets aan doen," zegt Luis Gunga, een van de oprichters van Spondoms.

Daarom werken we nu samen om het voor jongeren in Duitsland gemakkelijk te maken om te leren over condooms en veilige anticonceptie. Studenten van sommige universiteiten en hogescholen ontvangen daarom sinds vorige week (week 3 / 2023) gratis MISTER SIZE-condooms. De campagne begon op de campus van de Rijn-Main Hogeschool in Wiesbaden, met de opening van de eerste condoomautomaat, die elke student zelf kan pakken. Verdere dispensers met MISTER SIZE-condooms werden deze week opgesteld aan de Leuphana Universiteit in Lüneburg en de TH Köln in Keulen Deutz.

Omdat een condoom alleen goed beschermt als het niet scheurt of afglijdt, zijn alle 7 MISTER SIZE maten vertegenwoordigd in de genoemde condoomautomaat. Daarnaast is er een Mister Size meetlint waarmee je snel en eenvoudig kunt meten welke condoommaat het beste bij je past. Enerzijds verhoogt dit de veiligheid van anticonceptie en anderzijds is de kans groter dat condooms worden gedragen als ze comfortabel zitten.

In het algemeen werd het project door de studenten als zeer positief ervaren. "We verwachten dat het project zeer goed zal worden ontvangen en vooral bij de vele evenementen van onze AStA goed van pas zal komen", zegt Max van de AStA van de Universiteit van Lüneburg over het project. De studenten zijn vooral blij dat de MISTER SIZE condooms in verschillende maten verkrijgbaar zijn, waardoor er in de toekomst minder ongelukken zullen gebeuren.

We zijn blij met de geweldige feedback van de studenten over onze MISTER SIZE condooms en bedanken Spondoms voor de spannende samenwerking.

Voor iedereen die op de universiteit niet de juiste condooms krijgt en toch veilig het juiste condoom wil gebruiken, zijn er onze voordelige Mister Size proefpakketten om je op weg te helpen.

Ontdek nu de Mister Size proefverpakkingen

Mister Size
Meer artikelen

Goede seks hoeft niet perfect te zijn

Lees nu

De pil - echt gelijke rechten tijdens de seks?

Lees nu

Condooms en glijmiddel: dit is hoe seks gaat als een klok

Lees nu