Spring naar hoofd-inhoud

Eén zoals geen - wat de verschillende penisvormen inhouden

Ieder mens is anders. Dat zie je niet alleen op straat, maar ook in bed. Namelijk wanneer de kleren uit gaan en de man onthult hoe zijn beste stuk in elkaar zit. Of om het anders te zeggen: wat voor vorm penis hij heeft. Omdat sommige mensen geloven dat je niet alleen gedrag tijdens seks eruit kunt aflezen, maar ook conclusies kunt trekken over karakter. Dus laten we meteen ter zake komen: Is dat echt waar? En welke penisvormen zijn er eigenlijk?

Welke vormen van penis zijn er? En wat betekenen ze?

Hoe de verschillende penisvormen precies heten, hangt een beetje af van aan wie je het vraagt. In haar "Penisboek" maakt de Belgische psychologe en seksonderzoekster Goedele Liekens een onderscheid tussen vier vormen - en heeft ze een concreet idee van het type man dat erachter schuilgaat:

Klein maar slim: de "pijl" - ook wel "Dietrich" genoemd.

Liekens noemt een penis die vrij klein en dun is en stevige, gladde testikels heeft een "pijl". Anderen noemen deze vorm ook wel "Dietrich", wat eigenlijk veel beter past. Omdat het kleinere formaat misschien niet het wow-effect heeft als bij een grote penis, maar het biedt wel een aantal leuke mogelijkheden tijdens de seks.

Van de man achter deze penisvorm wordt gezegd dat hij een goede minnaar is - onder andere omdat je met een kleiner geslachtsdeel waarschijnlijk meer moeite doet en meer bereid bent om te experimenteren om je partner echt gelukkig te maken. Van mannen met een "pijl" wordt bovendien gezegd dat ze gevoelig zijn en goed kunnen luisteren.

Perfect voor in bed: De "speer" of "boor".

Mannen gewapend met een speer, met een lange, goed geproportioneerde penis en strakke testikels, maken alleen al visueel een goede indruk en wekken eerder zelden het gevoel op: "Maar hij zou langer kunnen zijn ..." Vaak heeft de speer een kromming naar links of naar rechts - maar daar weet hij handig gebruik van te maken.

Dus ideaal voor in bed, maar voor een langdurige relatie wordt de "speer" of "boor" ongeschikt geacht. Door zijn uitrusting heeft hij een gemakkelijk spel - en daarom is het nogal moeilijk voor hem om zich te binden en dan ook nog trouw te blijven. Wat jammer is, want anders is het de perfecte metgezel voor alles wat leuk is.

Groot en volhardend: de wapenstok

De "club" is de penisvorm met het wow-effect omdat hij veel langer en dikker is dan alle andere. De drager ervan wordt beschouwd als zeer volhardend en heeft graag de overhand - zowel in bed als in de relatie in het algemeen. In ruil daarvoor is hij een trouwe metgezel, kan hij goed voor het huis zorgen en wordt er zelfs gezegd dat hij goed kan dansen. De grootte van de geslachtsdelen heeft echter één nadeel: de man moet er veel voorzichtiger mee omgaan, zodat het genot niet omslaat in pijn. Dit geldt vooral voor anale seks.

Gelukkige greep naar iets stevigs: de molensteen

De "molensteen" of "aambeeld" is een flink stuk dikker dan de knots, maar veel korter en wordt ondersteund door tamelijk grote testikels. De man erachter wordt verondersteld een absolute godsgeschenk te zijn voor langdurige relaties en huwelijken - omdat hij het gezin op de eerste plaats zet en zorgt voor de mensen die hem na aan het hart liggen. Dit geldt ook in bed, waar hij een zeer attente en creatieve minnaar zou zijn. Dus de perfecte keuze voor een nuchter leven.

Wat als een penis er anders uitziet?

Natuurlijk zijn deze vier penisvormen slechts één manier om het beste stuk in al zijn variaties te beschrijven. En ze zijn ook niet genoeg om de verscheidenheid buiten de taille adequaat te beschrijven. Of om het anders te zeggen: je kunt een penis niet zomaar in een hokje stoppen (want dat zou pijn doen). Maar er zijn nog twee basiskenmerken waar mannen zelf vaker aan denken:

Wat is beter - recht of gebogen?

Voor sommigen is het beste deel van de penis recht als een dobbelsteen in de richting van de partner, voor anderen kan hij naar links of naar rechts buigen. Als uw penis buigt, denk er dan niet aan in overdrachtelijke zin en maak u geen zorgen - ongeveer de helft van alle mannen heeft een penis die naar één kant buigt. Dit is dus volkomen normaal en kan zelfs heel praktisch zijn: Want met de juiste positie, is de curve perfect om bij de G-spot te komen. Dus probeer het gewoon een beetje uit en geniet van het goede gevoel!

Er is trouwens een heel eenvoudige reden voor de kromming: er zijn drie grote erectieweefsels in de penis die vol bloed worden gepompt als je een stijve krijgt. Vaak zijn ze gewoon niet even lang, zodat de penis aan de kortste kant wordt teruggetrokken en dus in één richting buigt.

Besneden of onbesneden?

Of iemand besneden of onbesneden is, wordt meestal besloten door de ouders - bijvoorbeeld om religieuze redenen. Je hebt er zelf meestal geen invloed op. Natuurlijk is besnijdenis op volwassen leeftijd nog steeds mogelijk, maar naar verluidt is dat zeer oncomfortabel en gewoon niet nodig. (Iedereen die "Shameless" heeft gezien, weet waarschijnlijk nog wat Carl heeft moeten doorstaan...)

Veel vrouwen maakt het niet uit of de penis besneden is - zolang de lichaamshygiëne maar in orde is en de man zich ook onder de voorhuid wast. Anders wordt de besneden penis als minder gevoelig beschouwd - hoewel er ook tegengestelde ervaringen zijn. En bij de onbesneden penis, moet je de voorhuid terugtrekken voordat je een condoom omdoet. Anders, het is gewoon zoals het is. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

En nu over naar de kern van de zaak: maakt de vorm van de penis echt zo veel verschil?

Natuurlijk maakt het verschil hoe een penis is gevormd - maar vorm en grootte bepalen niet hoe goed of slecht onze seks is. De vorm van de penis zegt ook nauwelijks iets over het karakter - tenzij de man sterk beheerst wordt door zelftwijfel of verwaandheid, wat nogal jammer zou zijn. Dus laat het je niet te veel beïnvloeden. Zolang jullie goed met elkaar kunnen opschieten en elkaar gelukkig maken tijdens de seks, is elke penisvorm perfect.

Als man moet je gewoon de man zijn die je wilt zijn - en het beste uit je penisvorm halen met een beetje creativiteit. Als je twijfels hebt, bedenk dan: we kunnen ons lichaam niet kiezen - en klagen of twijfelen helpt helemaal niet, maar zet onze krachten alleen maar in de schaduw. Daarom moeten we liever waarderen wat ons gegeven is en er dan het beste van maken. Het is perfect oké en belangrijk om te kunnen zeggen: Ik hou van mijn penis! Want met de juiste instelling, kun je een goede minnaar zijn met elke vorm en maat.

Daarom heb ik een tip voor partners: Geef niet te veel gewicht aan grootte en vorm en geniet van je penis, wat hij ook is. Als u iets anders wilt, is er een grote keuze aan geschikte speelkameraadjes van siliconen. Dus wees creatief, of het nu met een man of een speeltje is - het is de moeite waard!

Mister Size
Meer artikelen

Goede seks hoeft niet perfect te zijn

Lees nu

De pil - echt gelijke rechten tijdens de seks?

Lees nu

Condooms en glijmiddel: dit is hoe seks gaat als een klok

Lees nu