Spring naar hoofd-inhoud

Condooms in de relatie - lust killer of must-have?

Misschien weet u hoe het gaat: na een drukke dag bereikt u eindelijk het punt waarop u het leven van alledag even achter u kunt laten. Je komt dichterbij - misschien heb je het zelfs een beetje romantisch gemaakt met kaarslicht en muziek. (Of wat je maar in de stemming brengt.) Alles voelt goed, gegarneerd met die anticiperende tinteling. En met een ondeugende blik zou je nu volledig kunnen overgaan tot het hete gedeelte van de avond ... ware het niet voor die vervelende onderbreking om het condoom om te doen ....

Condooms worden over het algemeen beschouwd als lustopwekkend. Ook en vooral in relaties, waar de zorg om besmetting op een gegeven moment voorbij is en alleen anticonceptie nog een rol speelt. Dus waarom niet gewoon zonder ze om seks aangenamer te maken? Het is simpel: omdat er vaak goede redenen zijn voor condooms die je zeker op je radar moet hebben. En seks met condooms kan net zo geweldig zijn als je het goed doet. U kunt hier meer te weten komen met slechts een paar minuten van uw leestijd:

Wanneer zijn condooms nuttig in een relatie?

Natuurlijk is het meestal gemakkelijker en lekkerder zonder condoom als er geen reden is om er een te gebruiken. Maar in veel situaties zijn condooms echt zinvol en het beste alternatief. Bijvoorbeeld, in de volgende vier gevallen:

Als je hormonale voorbehoedsmiddelen wilt vermijden.

Als ze de pil of een ander hormonaal voorbehoedsmiddel neemt, heb je natuurlijk geen condooms nodig - tenzij je ook op veilig wilt spelen. Maar er zijn goede redenen om hormonen helemaal te vermijden. Voor veel vrouwen heeft de pil vroeg of laat sterke bijwerkingen en ook de zin in seks kan sterk afnemen. In zulke gevallen zijn condooms de perfecte manier om weer te genieten van de momenten die jullie samen doorbrengen. En ze zijn de beste manier om echt verantwoordelijkheid te nemen voor anticonceptie als een team. (Tussen haakjes, dit werkt ook in combinatie met NFP. Dan kun je de condooms laten liggen, althans voor een tijdje).

Bescherming tegen ziekten

Als je aan de veilige kant wilt staan wat ziektes betreft, bieden condooms veruit de beste bescherming. Dit geldt voor veel seksueel overdraagbare aandoeningen, maar ook voor blaas- of prostaatontstekingen, zodat je elkaar niet besmet.

Tijdens anale seks

Als je anale seks hebt, vergeet dan niet een condoom te gebruiken. Anders kan het voor de man heel onaangenaam zijn als bacteriën in de plasbuis terechtkomen en leiden tot een blaas- en/of prostaatontsteking. Er is dus nauwelijks een betere reden te bedenken om condooms te gebruiken in een relatie.

Als je niet wilt "rotzooien".

Condooms hebben een groot voordeel dat vaak wordt vergeten: Ze maken seks veel "schoner". Dus als je de nieuwe bank of de autostoelen wilt sparen, kun je het beste een condoom gebruiken. Dit geldt natuurlijk ook als je plotseling zin krijgt in buitenseks terwijl je onderweg bent.

Het voelde alsof ik geen condoom droeg

Bestel een degustatiepakket

Waarom je niet plotseling moet stoppen met het gebruik van condooms in je relatie

In relaties is het vaak zo dat we op een gegeven moment de condooms gewoon laten liggen. We kennen elkaar nu immers veel beter en de zorgen over ziektes e.d. zijn snel van de baan. Maar wees voorzichtig: alleen omdat je elkaar vertrouwt, betekent niet automatisch dat je veilig bent. Daarom is het het beste om samen een test te doen (bv. HIV) om zeker te zijn. Dan hebben jullie allebei een beter gevoel en kunnen jullie nog beslissen of jullie condooms willen gebruiken om andere redenen of niet.

Zijn condooms echt een lustmoordenaar?

Zijn condooms echt een lustmoordenaar? Iedereen die ooit een slechte ervaring met condooms heeft gehad, zal natuurlijk onmiddellijk zeggen: Ja, zeker! Maar wacht eens even: in de meeste gevallen is niet het condoom zelf de lustveroorzaker, maar wordt het gewoon tot boeman gemaakt, terwijl de oorzaken eigenlijk elders liggen. De drie grootste lustkillers zijn eigenlijk:

1. het condoom past niet. Als het condoom te klein of te groot is, voelt het snel omdoen aan alsof je met wanten aan je handen een draad door het oog van een naald probeert te krijgen. Geen wonder dat de hete gevoelens snel over zijn. Zorg er dus voor dat je condooms in de juiste maat hebt. De beste manier om dit te doen is van tevoren te meten en/of de juiste proefverpakking te bestellen.

2. de verkeerde techniek om een condoom om te doen Laten we eerlijk zijn: wie van ons heeft in de lessen seksuele voorlichting echt geleerd hoe je een condoom met de perfecte techniek omdoet? Het is een van die dingen die ons gewoon nooit goed geleerd zijn. Daarom is het heel normaal dat de persoonlijke techniek een beetje tekortschiet en dat het beruchte "condoommoment" een vervelende onderbreking wordt. Maar maak je geen zorgen: je vindt gedetailleerde instructies met coole tips in onze blog. En met de juiste maat, is het echt heel gemakkelijk en kan het in een paar seconden gedaan worden.

3. je hoofd heeft het condoom opgeslagen als lustopwekker. Onze geest speelt een grote rol bij seks en negatieve gedachten kunnen de beste momenten verpesten. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf beslist of iets goed of slecht is. In plaats van het condoom te zien als een plezierdoder, zie het als een hulpmiddel dat je een veilig gevoel geeft. En daarmee ook de mogelijkheid om je helemaal te laten gaan tijdens de seks. Op die manier wordt het aantrekken iets moois dat uw plezier eerder vergroot.

Als je deze drie lustveroorzakers eenmaal hebt geëlimineerd, zal het condoom snel een natuurlijke metgezel in je seksleven worden. Na een tijdje zul je het waarschijnlijk nauwelijks merken - omdat het juiste condoom perfect past en nauwelijks merkbaar is tenzij je je erop concentreert. En de kleine onderbreking zal snel niet meer als een onderbreking voelen. Het voelt aan als het moment waarop het nog intenser gaat worden ;-)

Geniet van alle seks - ook en vooral met condoom

Zoals je ziet, zijn condooms niet de genotsmiddelen die vaak van ze worden gemaakt. Integendeel, ze maken seks zelfs beter en gemakkelijker als je ze op de juiste manier gebruikt. Beslis dus gewoon of je condooms wilt gebruiken in je relatie en om welke redenen. En dan laat het los! Je kunt nog een stap verder gaan door van het condoom omdoen een gewoon ritueel te maken. Vier het moment en gebruik het om elkaar heet te krijgen. Bijvoorbeeld door het condoom op een verleidelijke manier om te doen - misschien zelfs met haar mond. Je zult zien: Met een positieve instelling zal seks met condoom in de toekomst veel aangenamer zijn!

 

Mister Size
Meer artikelen

Goede seks hoeft niet perfect te zijn

Lees nu

De pil - echt gelijke rechten tijdens de seks?

Lees nu

Condooms en glijmiddel: dit is hoe seks gaat als een klok

Lees nu