Spring naar hoofd-inhoud

Intiem piercen en veilig vrijen met condooms - kan dat?

Ontdek wat u moet weten om veilig anticonceptie te kunnen gebruiken en altijd de best mogelijke bescherming te hebben.

Overweeg zorgvuldig de beslissing voor een piercing

Zoals altijd, denk na voor je iets doet - in dit geval, neem een piercing. Uit enquêtes blijkt dat een intieme piercing het gevoel van eigenwaarde verhoogt en het seksleven zou verbeteren, en intieme juwelen zijn voor veel mensen een echte blikvanger. Dit is een van de redenen waarom veel mensen intieme sieraden zo aantrekkelijk vinden en hun tepels, clitoris, schaamlippen, penis of scrotum laten verfraaien. Er worden allerlei materialen gebruikt, maar meestal metalen pluggen, ringen of staven. Als je meer orale seks hebt, moet je er ook rekening mee houden dat een piercing in de tong of de lip ook effect kan hebben.

Als u een van deze intieme lichaamsdelen wilt laten verfraaien, moet u niet alleen van tevoren nagaan welke piercingmethoden of -varianten beschikbaar zijn, maar ook wat de gevolgen en risico's zijn voor u persoonlijk en voor uw veilige seksualiteit.

Verhoogd risico op infectie

Sommige piercings, zoals een scrotumpiercing (hafada), verhogen het risico op het oplopen van seksueel overdraagbare aandoeningen. Dit soort piercing creëert een nieuw gaatje in de intieme zone dat niet met een condoom kan worden beschermd. Daarom is voorzichtigheid geboden en moet de piercing vóór de geslachtsgemeenschap eventueel met een speciale pleister worden afgedekt.

De juiste keuze van intieme juwelen

Het moet duidelijk zijn dat condooms gevoelig zijn voor metalen of scherpe voorwerpen. Je moet dus heel voorzichtig zijn met intieme piercings; geen condoom garandeert bescherming. Het is het beste om uw sieraden te verwijderen voor de geslachtsgemeenschap, vooral als uw piercing de volgende kenmerken heeft:

  • hoekig
  • puntig
  • scherp
  • ruw

Als de piercing glad en rond is, kan het nog vrij goed werken, maar is er nog steeds een verhoogd risico op een gescheurd condoom. Dus moet je voor jezelf de risico's afwegen.

In principe geldt het volgende: de keuze van uw intieme juwelen en uw persoonlijke bereidheid om risico's te nemen zijn doorslaggevend. Ja, seks met een intieme piercing en condooms is mogelijk, maar er is geen garantie voor volledige veiligheid.

Mister Size
Meer artikelen

Goede seks hoeft niet perfect te zijn

Lees nu

De pil - echt gelijke rechten tijdens de seks?

Lees nu

Condooms en glijmiddel: dit is hoe seks gaat als een klok

Lees nu