Spring naar hoofd-inhoud

Condooms goed bewaren - Waar je op moet letten bij het bewaren van condooms

De juiste opslag van condooms heeft een directe invloed op de houdbaarheid en veiligheid van uw condooms, dus u moet de belangrijkste regels voor opslag kennen. Als je je afvraagt wat je allemaal fout kunt doen bij het bewaren van condooms, is het antwoord: heel veel!

In principe is het heel eenvoudig, je moet de condooms gewoon op een donkere en koele plaats bewaren. Dit geeft echter al de eerste aanwijzingen over wat er mis kan gaan bij het correct bewaren van condooms. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de temperatuur goed is wanneer u ze opslaat, en ten tweede mogen ze niet in direct zonlicht staan. Extreem hoge temperaturen, maar ook hoge druk of constante wrijving kunnen het condoom beschadigen en het poreus maken of er een gat in achterlaten.

Wat moet u vermijden bij het bewaren van condooms?

Zoals hierboven beschreven zullen hoge temperaturen, wrijving, direct zonlicht of hoge druk het condoom beschadigen en de houdbaarheid verminderen. Scherpe of puntige voorwerpen mogen ook nooit samen met condooms worden bewaard. U moet de volgende typische opslagfouten vermijden:

  • Bewaar condooms niet in uw portemonnee - ze worden blootgesteld aan druk en vaak aan verhoogde wrijving.
  • Bewaar het condoom niet in uw handtas of rugzak - ook hier bestaat vaak het gevaar van verhoogde wrijving of scherpe voorwerpen die een gaatje kunnen veroorzaken.
  • Bewaar geen condooms in de auto of in het handschoenenkastje - dit is vooral in hartje zomer een probleem, want als de auto eenmaal in de zon staat is het vaak veel te warm voor condooms.
  • Bewaar condooms niet in direct zonlicht - ook hier, bv. op een vensterbank, kan het erg warm worden, vooral in de zomer.
  • Wees voorzichtig in hartje zomer als de temperatuur hoger is dan 30°C - Als je een flat onder het dak hebt waar het in de zomer langere tijd warmer wordt dan 30°C, moet je de condooms in de koelkast leggen.

Condooms veilig thuis bewaren

De beste plaats om je condooms thuis te bewaren is meestal het nachtkastje naast je bed. Hier worden de condooms meestal op een koele, donkere plaats bewaard en zijn ze altijd bij de hand wanneer je ze nodig hebt. De beste plaats om condooms te bewaren is in een lade op uw nachtkastje, want afhankelijk van het model kan het direct onder het bedlampje behoorlijk warm worden en ze kunnen ook niet op een donkere plaats worden bewaard.

Een uitzondering is de eerder genoemde midzomer, wanneer de temperatuur langere tijd boven de 30°C blijft, is uw koelkast de betere plaats om ze te bewaren.

Hoe kun je condooms beschermen op reis?

Als u uw condooms onderweg of op reis wilt meenemen, is de oplossing om ze gewoon in uw portemonnee te stoppen of los in uw rugzak of handtas te gooien, zoals hierboven vermeld, geen goed idee. Scherpe dingen zoals pennen of zelfs sleutels en de wrijving tussen andere voorwerpen kunnen je condooms beschadigen en dan heb je gewoon geen veilig condoom bij de hand als het erop aankomt.

Dus wat kun je doen om dit te voorkomen? - Koop gewoon een klein, stevig metalen of plastic doosje waarin je je voorraad voor onderweg kunt verpakken en je condooms zijn perfect beschermd, zelfs als je onderweg bent. Nu moet je er alleen voor zorgen dat ze niet permanent te warm worden opgeborgen in het heetst van de zomer.

Mister Size
Meer artikelen

Maak er meer van. Met seksfantasieën in je persoonlijke hoofd bioscoop

Lees nu

Eén zoals geen - wat de verschillende penisvormen inhouden

Lees nu

Hebben mensen minder seks vandaag de dag?

Lees nu